2 diely Aperolu
3 diely prosecca
1 diel sýtenej vody (nie minerálnej)
ľad
plátok pomaranča
Tipy
- Do pohára vložte ľad, vlejte prosecco, Aperol a ako poslednú sýtenú vodu. Pridajte plátok pomaranča a premiešajte.
- Tento koktail treba pripravovať vo vínovom pohári alebo v rovnako tvarovanom pohári bez stopky. Tento tvar pohára umožní, aby sa ingrediencie dobre premiešali a aby arómy rýchlo nevyprchali a bolo ich cítiť čo najdlhšie.
- Pomaranč slúži len ako ozdoba, šťava z neho by sa nikdy nemala vytlačiť do koktailu.
- Spritz by sa nikdy nemal pripravovať vopred, pretože ľad by sa roztopil a chuť koktailu by sa navždy stratila.
- Aperol môžete nahradiť Campari, koktail bude menej sladký a bude obsahovať viac alkoholu.