Skip to content Skip to footer

Aperol spritz

2 diely Aperolu 
3 diely prosecca 
1 diel sýtenej vody (nie minerálnej) 
ľad
plátok pomaranča
 

Tipy 

  • Do pohára vložte ľad, vlejte prosecco, Aperol a ako poslednú sýtenú vodu. Pridajte plátok pomaranča a premiešajte. 
  • Tento koktail treba pripravovať vo vínovom pohári alebo v rovnako tvarovanom pohári bez stopky.  Tento tvar pohára umožní, aby sa ingrediencie dobre premiešali a aby arómy rýchlo nevyprchali a bolo ich cítiť čo najdlhšie.  
  • Pomaranč slúži len ako ozdoba, šťava z neho by sa nikdy nemala vytlačiť do koktailu. 
  • Spritz by sa nikdy nemal pripravovať vopred, pretože ľad by sa roztopil a chuť koktailu by sa navždy stratila.
  • Aperol môžete nahradiť Campari, koktail bude menej sladký a bude obsahovať viac alkoholu.